"Féljétek az Istent, és Neki adjatok dicsőséget." Jelenések 14,7

szerda, 07 december 2016 08:47

Egy hét a csillagokkal Kiemelt

            Ezen a nyáron is összegyűlt a lelkes gyereksereg a parókia kertjében, hogy kezdetét vegye a hittanos tábor. Jöttek apróbbak, nagyobbak, mindenkit szeretettel vártunk, s most is örömmel fogadtuk azokat a gyerekeket is, akik visszajárnak már hozzánk, miközben itt „vendégeskednek” Csetényben.

            Ábrahám történetén keresztül „jutottunk el a csillagokig”. Megbeszéltük hogyan hívta el őt és családját Isten, s milyen áldása lett az ő engedelmességüknek. Tanultunk békét teremteni vitás helyzetekben, sőt azt is megláttuk, milyen fontos közbenjárni egy-egy szerettünk érdekében Istennél. Az utolsó napon pedig beismertük, mennyire lényeges minden körülmény között kitartóan bízni Istenben. Ábrahám engedelmességének ajándékaként megláthatta, hogy valóban annyi utóda lett, mint égen a csillag.

            Sokat játszottunk a hét során: vízibombáztunk, csoki golyót szállítottunk szívószállal, kockacukorból tornyot építettünk, megmozgattuk kezünket-lábunkat, de nagy szükségünk volt a fejünkre is sok feladatnál. A finom ebédek után kézműveskedtünk. Száraztésztából szebbnél szebb alkotások, nyakláncok, karkötők születtek, és festettünk képet üveggolyókkal, de még szivaccsal is. A legnehezebb talán az volt, amikor fogkefével szórtuk a festéket a papírra. Minden napnak volt egy igei gondolata a Bibliából, amit általunk készített képkeretben hazavihetett mindenki.   

            Sokat dolgoztunk, ügyeskedtünk, játszottunk, nevettünk a már jól ismert csapatvezetők keze alatt. Hiszen ebben az évben is lelkes fiatalok és még lelkesebb munkatársak segítettek lebonyolítani ezt a kalandos hetet. Várunk szeretettel minden gyermeket jövőre is!

 

Hajdúné Polánszki Emília

 

hitoktató

Utoljára frissítve: szerda, 07 december 2016 08:52